Geng Merah Jambu..!

Friday, December 23, 2011

Tak tahu tunjuk sayang @ tak sayang??

Assalamualaikum wbk..(^__^)sihat semua?harap sihat lah hendaknye ye Alhamdulillah..

utk entry kali nie sy memerlukan you olls yg sedang bercinta @ada couple...=)
sebab,,entry kali ini ada kaitannya dengan you guys dan you olls punyer buah  hati pengarang jantung..lalalala.....(-____-)''eeeeee....huhuhu..

ok,lets rock!
pernah tak satu ketika couple u guys merajuk sebab katanyer u guys tak tahu nak hargai dia??katernyer lah......
atau dia kata yg u guys tak sayangkan dia sebab tak tanya kbr dia(contohlah,,)atau lupa nk tanya dia dh makan atau belum(alahai......(-___-)'' )

bila berlaku mcm tu..apa yg u guys buat ek? u guys biarkan atau u guys bagi alasan demi alasan? ATAU u guys makin salahkan pasangan u guys sebab mengada-ngada sangat??(tu lah...sape suruh couple?hehe)

pernah tak u guys cuba tengok diri u guys sendiri.
cari masalah kat diri u guys pulak.
maybe u guys yg tak pandai nak tunjukkan yg u guys sayangkan couple u guys.u guys tak tahu mcm mna nk luahkan n nak tunjuk sayangnya u guys pd couple u guys.
ATAU u guys sebenarnya dh tak sayang kt couple u guys tu..berhubung sebab kesian atau terpaksa..atau sebab takda org lain yg boleh u guys cari bila susah. so,yg mana actually..jawapan tu ada pd u olls..bukan saya.sebab sy bertanya,.bukan beri jawapan..hahhaha..huhu..

actually ini bukan sebab utama entry nie.. it just analogi..
sebab sekarang nie ramai orang sayangkan islam...yes,sy yakin dan percaya u guys sayang islam kn?u guys marah bila ada pihak cuba diskriminasikan islam kan?u guys berontak.u guys berdemontrasi dan berbagai lah...tp dlm masa yg sama u guys tak sokong dakwah islamiah.u guys tak sokong sunnah.u guys lebih pentingkan rambut k-pop drpd songkok atau kopia.inikan pula serban?.
u guys lebih sayangkan manik kat dada drpd aurat dada yg patut ditutup dgn tudung.
u guys lebih suka luah perasaan kat status berbanding status berunsurkan maaruf..

inilah yg sy maksudkan...SAYANG,TP TAK TAHU TUNJUK SAYANG...
atau sebenarnya u guys dh tak peduli.u guys dah tak sayang kt sunnah. u guys tak sayang kat islam.lebih besar dan parah lagi..atau u guys dah tak sayangkan Allah?tak pedulikan Allah.. cari bila susah..kalau carilah... kalau tak cari Allah cari couple lah..ape lg kn...?

dalam tak sedar.bila u guys diskriminasi mereka yg inigin memyampaikan dakwah islamiah,sebenarnya u guys dh diskriminasikan agama islam sendiri.agama u guys sendiri!.so.u guys sayang ke tak nie sebenarnya???

u guys dan sy jugak kene ingat..bende islamik2..tunjuk sayang2 kt islam bukan tugas mereka2 yg sekolah pondok,berjubah,tudung labuh hatta berserban dan berjanggut.tetapi tugas dan kewjiban KITA SEMUA iaini MUSLIMIN DAN MUSLIMAT..

bila lagi u guys dan sy nk tunjukkan sayang pd islam kalau bukan sekarang..nak tunggu masa tua..sempatkah??
atau u guys cakap.."ala..nk tunjuk sayangkan islam tak semestinya kene pakai kopia,hati yg penting''..
memanglah...tpi..agak2 u guys lah kn kekuatan ummah islam tu akan nmpk ker kalau setakat sayang kat hati tp bukan pd tindakan? non-muslim tak tengok hati bro..non muslim tengok 1st impression. apa yg mereka nmpak skg nie?? nak tahu islam tak islam pun dh susah. inikan pula nk tahu kekuatan ummah islam.lagikan pula nak memberikan getaran jiwa nurani pd non muslim? think by yourself.

mcm couple u guys,,,u guys sayang takat hati je..bukan pd tindakan.. couple u guys tak rasa.. org lain pun tak rasa pape so senanglah org lain nk rampas couple u guys.dalam erti kata lain....SENANGLAH AGAMA LAIN NAK MURTADKAN UMAT ISLAM.huhu...(-___-)

tp.kalau u guys memang tunjuk yg u guys sayang kt die,,u guys jaga die,,u guys take care die.. mesti die rasa..sampai org lain pun dpt rasa kekuatan cinta u guys pd si dia.org nak rampas pun pikir 87964 kali.mlah org akan kagum dgn cinta u gys.mcm tu jugaklah islam...

so..sy n u guys..apa kata, kita mulakan operasi tunjukkan sayang kita pd islam..BUKAN PD COUPLE. TUNJUKKAN jgn simpan dalam hati.LUAHKAN biar asmara cinta ini membuak2.sehingga non-muslim boleh rasa kekuatan ummah kita. atau...u guys dh takda hati pd islam??nauzubillah min zalik..pintu taubat masih terbuka....bergegaslah ke pintu itu...wallahualam....wassalam..