Geng Merah Jambu..!

Tuesday, June 5, 2012

SEXY,why not..i like!

Assalamualaikum..hai semua!

SEXY,why not..i like! hamboi kau makcik markonah..memang nak kene hembus dengan orang kampung buat kenyataan begini rupanya.!

satu kenyataan meriah dari seorang artis wanita tanah air yang baru menang award..(ala-ala wartawan gosip metro gamaknyer kan?)

bukan sekali dua aku dengar kat melodi atau pun propaganda statement tak mengenal sensitiviti islam secara war-war di kaca LCD.sekarang tak main dah TV.berlagak !

siapa retis tersebut..?hei..aku tak kuasa nak memburukkan retis negara..tapi aku banyak masa nak menyatakan tidak puas hati dengan gaya retis (tak semua) yang kadang-kadang lupe ke yang mereka nie ehem ehem..anda seorang muslimah ok?ples tengok ic dengan mata yg dibesarkan..tak nampak lagi?nah cermin mata murah aku cuma seratus lebih buat tahan tengok lappy.

 kenapa ye banyak pihak yang nak mempertahankan artis2 pujaan nie walaupun pakaian yg dipakai macam terjolok anak tekak bukan takat mata jer?sebab apa kalau di publish di laman sosial tentang 'aku tak suka artis nie sebab dia pakai seksi' pasti ramai yg pertahankan artis tersebut.Then ,,mereka-mereka yang cuba pertahankan agama pula terpinggir ditolak ,diganyang,disepak,diterajang malah diceramah kembali pula..apa salah mereka hoi...

tsk tsk tsk...aku cukup sedih melihat anak-anak muda yang bagai lupa ic mereka bercopkan

agama : islam.

(sekali lagi menggunakan idea ic akibat kehausan analogi)

lagi sedih bila aku juga pernah bersikap seperti anak-anak muda tersebut .huuwaaaaaaaaaa....!

ape kobondo idiotnyer aku time tu..time tuh lar... jahil didada menyebabkan aku semberono mengatakan its ok to artis yg seksi..

hei,aku dan kamu! dengar sini ya....erk sorry,baca sini ya..

kalau kamu itu wanita muslimah...ya enggak kira sih kamu itu artis pemes,ataunya lo itu v.v.i.p atau bini menteri sekalipun...

aurat tetap aurat sayang... dari kepala hingga hujung kaki kecuali muka dan pergelangan tangan ,tiada terkecuali bagi sesiapun.. pangkat dan nama tidak pernah bisa membantu kamu membebaskan diri dari dosa dan azab.hanya taubat nasuha yang penuh dengan penyesalan..

*entry ini bukan sahaja dirujuk pada artis,ha kamu tu yg seksi juga,,dan aku nieh,jgn pandai cakap saja..jaga diri juga,..(wah,entry kedua dalan masa terdekat)

Wallahualam,jom muhasabah and perfom beter for our tomorrow
Assalamualaikum..

JODOH.usah campur urusan Allah.

Assalamualaikum..hai semua!(entry kali ini agak panjang)

Dikala usia mencecah senja..(hoi,aku belum tua lah! ) erk..i mean..dikala usia menginjak dewasa..hati seorang  wanita menjadi lebih feminin..mula tercari-cari..mula terlooking-looking siapa bakal zaujahku..(erk..betul ke apa aku cakap ni,arab pangkat 8 kot!) mula terlooking-looking siapa bakal adam dihatiku..menjadi pemimpin hidup sampai akhir nyawaku..

 well..it same goes happen to me.. pernah melalui satu situasi dimana aku sibuk nak amik port dalam bab siapa jodohku..mula mencari siapa mr right yg kononnyer ada chemistry,fizik dan tidak terkecuali biology dgn aku.

sungguhpun aku berada dikalangan gadis comel yg tak suka berdating dan berboypren.perasaan ingin menyibuk dalam urusan mencari partner tersesuai tetap menyinggah dibenak qalbu ku..acecceeewah.suka korang ye!

lantas mengambil satu keputusan besar yang meninggalkan kesan dalam hidupku selepas itu.tragis bunyinya kan?ye..satu hubungan yg kita pandai-pandai bina atas dasar dan keinginan utk bersama selamanya TATAPI apabila hubungan itu hancur berkecai walau dgn apa sebab sekalipun..rasanya seperti baru sahaja menerjunkan diri dari bangunan kondomaniam di Bukit Antarabangsa.

tidak semua insan berkepala satu,bermata dua,berhibung satu,berlubang dua dan bertelingakan dua akan merasakan keperitan sampai begitu sekali hiperbolanya.hanya mahkluk-mahkluk yang konon setia dan konon susah jatuh ke dalam perhubungan seperti itu sahaja yg akan alami rasa mcm tu..perhaps..macam..aku.  T_T kadang merasakan..

'yang kaw idiot sangat mengapa???(idiot,satu kata kurang pandai yg bunyinya agak supan ditelinga)'

biasalah tu,bila dah sedar baru terasa diri tu idiot..tapi lagi berdouble idiot kalau dah sedar tapi buat lagi..bukan nak bertaubat..tapi 'tau buat'. maasalah betul.

mungkin ramai yg kurang stuju dgn opinion gadis kurang ilmu macam aku.mungkin saja ada yang mencelah menggunakan microfon

'hei..kalau tak cari macam mana nak jumpa''

well..kalau nak cari,carilah..aku tak kisah pun..even nak buat list pon boleh..suke hati hang lah..cari lah sampai mana pon tapi tak payah lah nak buat hubungan couple konon halal tu.

enough lah dengan madah manis kau yang konon sweet.
enough lah dengan janji poyo kau walhal hati masih bercabang
enough lah dengan ayat cinta islamik konon beriman

just enough!

aku mula beremosi merasakan tubuh menjadi besar dan menghijau..tinggi dan makin tinggi..yes..memang boleh jadi hulk bila aku dengar ada sahabat menderita kerana kehancuran cintanya.alolololololo....

 kesakitan yg dirasa bukan calang-calang sakit.. tapi alangkah bagus jika sakitnya derita itu kita pindahkan pada sakitnya derita kerana terlalu lama kita mensia-siakan diri dengan satu urusan yg sememangnya Allah dah nyatakan..bahawasanya dengan rasmi jodoh adalah urusan Allah.tak paham2 lagi ke???

aku faham akan gelora jiwa muda dan kesunyian seorang uda dan dara tapi kita wajib juga faham akan kesan dan akibatnya pabila menurutkan gelora jiwa hang tu.


hentikan usaha mencari dengan bersungguh-sungguh..siapa bakal suami/isteri.semua itu hanya sia-sia belaka.setakat minat tak salah.bila sampai masanya nnti.taulah hang sedia duit.

tapi..
alangkah baik andai usaha itu dipindahkan pada menjadikan diri daie muda yang mengembangkan sayap perjuangan dan dakwah yang semakin kering dijiwa anak muda walhal yg tua turut sama.

mungkin,eh memang ada sahaja yg berjaya dalam perhubungan mereka.
tapi kita kene ingat..jodoh ini datangnya dari 3..

  1. jodoh dari jin
  2. jodoh dari syaitan
  3. jodoh dari Allah.
memey lah Jodoh tu dari Allah secara rasminya tapi siapa yg menyibuk ditengah itu persoalannya,,jin kah(guna ilmu halus),syaitan kah,,(perhubungan banyak nafsu sampai terkeluar baby baru yg tomei.dan jodoh dari Allah (perhubungan yg diredhai).so,jangan ingat kau madah islamik tu akan diredhai lah yer..hati dan ketaqwaan tu main peranan beb .hati.!

orang kata tu..(eh.ke aku jer yg kate..) kalau nak berumah biarlah kukuh pacak tiangnya,biar sempurna bentuknya..agar selamat dikemudian hari..bukan main taram nanti roboh cabut lari..
atau goyah kemudian laki bini caci maki,anak merempat tak cukup kasih then lompat tingkap terus lari.

 so.perkongsian aku insan kurang ilmu nie cume nak mengatakan..tak usah lah kita campur urusan Allah tentang siapa yg bakal menjadi imam ku nanti..alolololo...tak payah nak kami merinduimu wahai bakal imamku.alalalalala....so geli.....

andai hati sudah berbunga..malu lah pada Allah..senyum simpul tersengih lah sorang-sorang..minta perlindungan ketat-ketat dari Allah..

wallahualam..jom muhasabah and lets perfom better for our tomorow
Assalamualaikum..