Geng Merah Jambu..!

Friday, August 26, 2011

Selamat Pagi, Tengahari..

Salam,
wowhho..selamat pagi tengahari..
selalu tak korang wish ayat di atas?
aku tak kisah lah korang nak wish selamat pagi, petang ke,selamat pagi, malam ke, yang aku kisah korang ucap selamat pagi tak kat subuh korang?

entry kali nie aku nak story mory pasal solat subuh yang selalu aku ter miss..

aku ada satu weakness,aku susah bangun pagi if aku tidur lewat.biasalah tu kan.tp aku punye liat nak bangun pagi solat subuh tu sampai terbawa2 dalam mimpi yang aku dah bangkit..bangun..amek wuduk..dan solat subuh..then aku tidur balik..tp semua itu hanya dalam mimpi semata..terer tak syaitan permainkan aku?jahanam!!

pada mulanya aku salahkan syaitan sebab terlalu kuat menggoda aku.tp bila aku pikir2 balik,,itu kn dah memang kerja die..dah memang perjanjian dia dgn Allah macam tu.. so..akhirnya aku admit..memang salah aku!! aku yang layan sangt mengantuk aku dan dlm masa yang sama,syaitan amek peluang ke atas kelemahan aku..aku teringat firman Allah yang maknanya:
'sesungguhnya syaitan adalah musuh kamu yang nyata.."surah Al-baqarah ayat208.

aku pernah terbaca sesiapa yang meninggalkn solat subuh dengan sengaja,maka ia akan diseksa di dalam api neraka selama 60 tahun.. 60 tahun di akhirat bersamaan dgn 60 ribu tahn didunia.. Ya Allah.. lamanya.. api di neraka 7@70 kali panasnya dari api didunia..saat kita dimasukkan dalam neraka maka jahanamlah tubuh kita..kemudian dijadikan tubuh kita seperti asal seperti sedia kala.lantas dimasukkan kmbali ke dalam neraka..nauzubillah.. azab.. sakit tak terperi.. aku tak mahu dicampakkan Allah kedalam neraka.. aku tak mahu tergolong dalam golongan hamba yang Allah murkai.. inilah balasan mereka yang meninggalkan kewajiban solat subh..menderhakai perintah Allah..

jika dihitungkan berapa kali aku tinggalkan solat subuh semata2 kerana mengantuk..dan sekiranya Allah tak ampunkan dosa aku.. aku rasa berbilion tahun lamanya aku akan duk dalam neraka tu.. bersediakah aku nak merasai azab yg sedemikian? sedangkan solat subh itu hanya ambil masa tak sampai lima minit pun..Allah tak memberati manusia.. tp kenapa aku bongkak dan takabbur dgn bangganya senang lenang meninggalkannya.. saat muslim lain bangkit dari tidur..aku tetap di pembaringan aku.. bukan aku sorang yg mengantuk!lantas kenapa aku tak ambil peduli?Allah.. terlalu hina hambaMu ini.. (isthigfar...)

walaupun aku miss solat subh..Allah tak pernah lupa untuk beri udara pada hari yang aku miss subuh..Allah tetap bagi aku peluang untuk teruskan hidup pada hari itu.. Allah tak pernah lupa sediakan makanan yang enak2..minuman yg segar2..pakaian yg cantik2 utk aku.. Allah tetap sabar dan masih sayang kat aku.. Allah tak hukum aku sehingga aku merasa seksa pada hari itu.. Allah Maha Penyayang..patutker aku bersikap sedemikian setelah semua yang Allah dh lakukan pd aku? Allah...terlalu keji hambamu ini..(isthigfar....)

*bertaubatlah sebelum kemurkaan Allah datang.. hari ini dan sebelum2 ini..ingatlah akan kasih sayang Allah yang telah diberi..
*Allah itu Maha Pengampun..mohonlah keampunan drpdnya..nescaya akan diampunkan dosa2mu yang lalu..
*berusahalah sepenuh dayamu untuk bangkit solat subuh..solat dimana ramai org yg termissnyer..

peringatan:enrty ini hanyalah memori black maria dlm kehidupan aku.. tiada kaitan dgn mana2 pihak.. terasa?baca text kat sidebar sebelah.

wassalam...

aku bahagia sangat ker sampai Allah aku letak tepi?

Salam..

aku ni insan yang teramatlah hina..
sebab before this aku selalu ketepikan Allah..makan kadang2 tak baca bismillah,bila dapat apa2 syukur tidak..sujud syukur?heh,apatah lagi..

aku tak pernah terfikir pun untuk rasa bersyukur before this..bahagia sangat ke aku sampai Allah aku letak tepi?
kalau ye pun aku ucap bismillah..dlm hati aku ntah ape yg aku fikirkan,mungkin aku tengah fikir,sedap tak makanan yg aku nak makan nanti..kalau tak sedap,memang kompom aku kutuk habis..kalau sedap aku puji habis,, kalau ye pun aku ucap Alhamdulillah.heh..itu hanya hiasan bibir jer..hati? ntah mana ntah aku melayang..seingat aku..aku riak..bangga dengan apa yang aku dapat..syukur??ntah..apa tu??

aku bukan nak show off tp jz story mory..dulu aku agak bijak lh jugak..heh..bijak lah sangat.. kalau kat kelas tu selalu jugak lah dpt no 3,2 ,1..memang aku main no. tu jer.. korang ingat aku rasa bersyukur dgn apa yg aku dpt tu..?apa yg aku fikirkan masa tu..itu nasib aku..sbb stail aku suka study last minute.. bila dapat no 3,2,1.. bangga dalam hati tu mesti wujud punyerlah..syukur?heh..apa tu?.

pada aku..aku nie pandai..dah memang pandai.. aku lupe..siapa yang anugerahkan kepandaian itu pada aku.. Ya Allah.. hinanya aku.. kt mana aku letak Allah masa tu..?? ntah..aku tak tahu.. aku riak..aku bangga dgn apa kelebihan yang aku ada..

dahulu..masa zaman sekolah..teman2 always cakap aku nie pandai,cantik,bergaya,cool.. heh,,makin bangga lah aku masa tu..sampai kawan baik aku sendiri iri hati dan makan hati sebab kata2 teman2 yg lain..ada aku bersyukur? takkkk!!!! masa tu aku rasa aku bahagia..aku dapat apa yg orang lain idamkan..aku dapat apa yang orang lain tak ada.. aku rasa kehidupan aku dah bahagia sangatlah masa tu.. solat?ye..aku solat..tp..ape yg aku baca dlm solat? aku tak paham lansung apa yang aku baca..doa..? heh..perluke??hina kan aku nie??

aku tak sedar..semua tu milik Allah.. aku rasa semua tu akan kekal dgn aku..aku gunakan kelebihan yang ada utk ke arah kemaksiatan.. Ya Allah.. betapa besar dosa hambamu..Ampunkan aku YA ALLAH...

sehinggalah pada suatu saat aku mula merasakn kekacauan dalam hidup aku.. aku mula merasakan kegelisahan dalam setiap nafas aku..sikap aku mula berubah..dari seorang gadis penggoda aku menyepi diri..sebab kegelisahan yang aku alami.. tp..sikap keji aku tak berakhir disitu.. syaitan dan nafsu sntiasa membantu aku..ya..membantu untuk menjahanamkan aku!!.

huhu..bahagia sangat ker aku sampai Allah aku letak tepi??bahagialah sangat..

korang..kalau korang ade sikap macam yang aku sebut2 kat atas nie..korang tanyalah balik kat diri korang tu..bahagia ke korang bersikap macam tu..kisah aku belum berakhir kat sini..bnyak yg aku nak kongsi supaya kita sama2 bukak mata.. nilai diri kita..sebab kita kadang2 lupa..siapa diri kita.. macam aku dulu..perasan bahagia..?padahal??

*istigfarlah....semoga Allah mengampunkan dosa2 kita yang lalu..huh..berbukit2 kot dosa aku!!!Ya Allah.kalau aku mati esok..nanti aku kene duduk kat mana..oh...=_=