Geng Merah Jambu..!

Friday, February 10, 2012

Lelaki agama vs lelaki rock.mana satu pilihan hatiku??

Hai salam ukhwah fillah,salam penuh kebahagiaan penuh keceriaan buat MmJ sndiri n u guys..

"selamat pengantin baru....''
selamat berbahagia....''
(MmJ sedang berangan.......yuhuuuuu)

PERKAHWINAN..SUAMI...RUMAHTANGGA..
tiga perkara ini memang sinonim dgn fitrah kehidupan manusia..sama ada lelaki mahupun perempuan..MmJ pun macam tu juga..

calon MmJ???
huhu..MmJ sedang masukkan senarai calon dlm borang permohonan..hehe...(ada pulak..huhu)

how about u guys??
mesti ramai yg ada calon kan?
mesti ramai juga yg ada suami impian hati..

MmJ baru je baca satu artikle..yg mengatakan bahawa girl nie lebih berminat kepada boy yg berstatus agama.betul ke u guys???macam imam muda..boy yg terlibat dalam usrah..boy yg selalu pergi masjid..boy yg selalu memberi nasihat berjela2 diselitkan dgn keagamaan sedikit...
biasanya boy2 yg mcm nie ada wajah yg redup..perlakuan yg menyenangkan..sejuk mata memandang...tenang hati melihat..kan?


                                         (ala2 mcm nie lh....hehe....)

so..tak pelik kalau u guys kata YA!SAYA BERMINAT DGN BOY YG MCM NIE..
MmJ pun tak pelik kalau u guys kata BOY MCM NIE LEBIH SELAMAT DRPD BOY YG ROCK,GANAS,@BUKAN BERSTATUS AGAMA.

honestly MmJ pun suke tengok boy2 mcm nie..yelah..boy2 mcm nie memang insyAllah boleh beri bimbingan pd kehidupan kita kelak.. dan kalau boleh MmJ pun nak bakal suamai MmJ nnti pun mcm nie.. siapa tak nak..kan?istigfar....

jgn lupa.. bukankah Allah menyuruh kita menjaga pandangan kita??so..jgn selalu2 tengok boy lama2.. nnti syaitan pun mula cucuk jarum..hehe..

cuma MmJ nak betulkan sedikit pandangan girl pada boy2 mcm nie..

tak kira boy mana..alim atau rock.. boy tetap boy..
berakal 9 bernafsu 1...
boy yg alim belum tentu syurga..
belum tentu kuat imannya..
belum tentu betul jalannya..
boy yg ganas belum tentu tiada agama..
belum tentu pudar imannya..
belum tentu dia akan keneraka..
tiada istillah selamat bagi girl..
sebab bila boy dan girl berdua..
tak kira secara zahir atau batiniahnya..
syaitan lah yang ketiga..
setinggi mana kopiah boy..
akhirnya akan jatuh juga di riba girl...

suami impian hati biarlah pada agama..
suami dambaan jiwa biarlah elok budinya..
suami tambatan kasih biarlah suci raganya..
suami dunia akhirat biarlah setia kasihnya..
bukan pada rupa..
bukan pada penampilan..
tak semestinya yg berkopiah itu kuat agamanya..
dan tak semstinya yg bertopi itu lemah imannya..
yg pasti takwa itu milik Allah..terpendam didasar hati...
rahsia antara hamba dan Pencipta..
yang paling penting..kita bahagia dengan keberkatan Illahi..